Un cocktail est un mélange de boissons et d’éléments aromatiques et décoratifs en quantité variable. Ils contiennent souvent de l'alcool, mais de très nombreuses recettes en sont dépourvues.
Les cocktails se sont répandus à la fin du xviiie siècle en Angleterre et aux États-Unis. Leur consécration vint pendant la prohibition aux États-Unis dans les années 1920 : l'ajout d'une autre boisson permettait de masquer le goût d'un alcool de contrebande de mauvaise qualité.
Jusqu'aux années 1970, les cocktails étaient surtout faits à base de gin, de whisky et de rhum, plus rarement à base de vodka. Au début des années 1980, la vodka est la base la plus répandue des cocktails, remplaçant souvent le gin.
Quand le mélange d'un cocktail est préparé et conditionné dans le but commercial, il peut être soumis à une réglementation. On parlera alors de prémix. Les mistelles non plus ne sont pas des cocktails.
Le terme désigne aussi, par métonymie, une réception au cours de laquelle sont servies des boissons, dont des cocktails.
This recipe calls for maraschino, a bittersweet clear liqueur flavored with Marasca cherries. Old Tom gin is a lightly sweetened gin that was popular in 18th-century England.
Ingredients:
Ice as needed
2 oz. Old Tom gin
1 oz. sweet vermouth
1/4 oz. maraschino
Dash of orange bitters
Lemon peel for garnish
Directions:
In a tall bar glass or cocktail shaker filled with ice, combine the gin, vermouth, maraschino and orange bitters. Stir, then strain into a small martini glass and garnish with a lemon peel. Serve immediately. Serves 1.
Original John Collins
Prepared using a water carbonator, this cocktail was created for Williams-Sonoma by the experts at Rickhouse, a noted bar in San Franciso owned by Future Bars.
Ingredients:
Ice as needed
2 oz. genever or whiskey
1 oz. fresh lemon juice
3/4 oz. simple syrup
Lemon slice for garnish
Directions:
In a cocktail shaker filled halfway with ice, combine the genever, lemon juice and simple syrup and shake.
Strain over ice into a tall glass. Using a water carbonator, carbonate water according to the manufacturer’s instructions. Fill the glass almost to the top with the sparkling water. Garnish with a lemon slice and serve immediately. Serves 1.
The Apple of My Eye
The beverage experts at Bourbon & Branch, a popular San Francisco bar owned by Future Bars, created this festive cocktail for Williams-Sonoma using the iSi Twist ‘n Sparkle.
Ingredients:
6 oz. bourbon
2 oz. Averna
2 oz. honey syrup
10 oz. apple juice
2 oz. fresh lemon juice
5 dashes angostura bitters
Ice as needed
Apple wedges for garnish
Freshly grated cinnamon for garnish
Directions:
In the Twist ‘n Sparkle bottle, combine the bourbon, Averna, honey syrup, apple juice, lemon juice and angostura bitters. Carbonate according to the manufacturer’s instructions. Pour into ice-filled glasses and garnish each with an apple wedge and freshly grated cinnamon. Serve immediately. Serves 4.
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